De gemiddelde omgevingstemperatuur heeft invloed op hoe hard we praten. Over het algemeen zijn talen in warmere streken luider dan die in koudere gebieden, blijkt uit nieuw taalonderzoek.
Kinbandpinguïns doen zo'n tienduizend korte dutjes per dag, blijkt uit onderzoek. Door in totaal elf uur per dag heel kort weg te dommelen, blijven ze alert op vijanden en kunnen ze overleven.
Een ongezonde leefstijl en leefomgeving veroorzaakt een derde van alle kankergevallen in Nederland. Roken is de grootste boosdoener, maar ook ongezond eten en onvoldoende bescherming tegen de zon leiden tot veel kankergevallen.
Vrouwen die op jonge leeftijd voor het eerst ongesteld zijn geworden, hebben een grotere kans op diabetes type 2. Dat blijkt uit een groot Amerikaans onderzoek.
Zingen voor baby's is essentieel om taal te leren, blijkt uit onderzoek. Baby's leren taal eerst begrijpen via ritme en toon in plaats van losse geluiden.
Sterrenkundigen hebben buiten ons eigen sterrenstelsel een bijzondere schijf ontdekt die planeten en sterren vormt. Ze ontdekten een zware, jonge ster in de Grote Magelhaense Wolk, een sterrenstelsel vlak bij onze eigen Melkweg. Die ster trekt materie aan en vormt daardoor een draaiende schijf.
Wetenschappers denken dat ze met een nieuwe fundamentele theorie een historische doorbraak in de natuurkunde hebben bereikt. Met 'wiebelende ruimtetijd' kunnen natuurkundige theorieën die eerder onverenigbaar waren nu toch met elkaar verbonden worden.
Wetenschappers hebben een planeet gevonden die veel te groot is voor haar eigen zon. De ontdekking tart de natuurkundige wetten over de vorming van zonnestelsel en planeten.
Een microscoop gemaakt door Antoni van Leeuwenhoek wordt geveild in het Verenigd Koninkrijk. De wetenschapper zou de microscoop rond 1700 hebben gemaakt. Volgens het Britse veilinghuis Christie's is het een zeldzame gebeurtenis.