Natuurkundigen weten eindelijk hoe lichtdeeltjes er precies uitzien en hoe ze interacteren met de omgeving. Door middel van een wiskundig raamwerk hebben de wetenschappers de vorm van deze fotonen achterhaald.
Ongeveer anderhalf miljoen jaar geleden hebben twee mensachtige soorten naast elkaar geleefd in het huidige Kenia. Dat concluderen wetenschappers uit verschillende fossiele voetafdrukken die vlak bij elkaar gevonden zijn. De voetafdrukken zijn van de Homo erectus en de Paranthropus boisei.
Wetenschappers in Maastricht hebben dankzij computermodellen een mogelijke nieuwe behandeling gevonden voor hartfalen. In plaats van het hart langzamer te laten kloppen, wat vaak de behandelmethode is, versnellen ze het hartritme.
Wetenschappers zijn door het onderzoek van versteende poep en braaksel meer te weten gekomen over hoe de dinosauriërs de dominante soort op aarde werden. De dino's bleken goed in staat om hun dieet aan te passen aan wat er beschikbaar was.
Orka's in het noordoostelijke deel van de Stille Ocean zijn weer 'hoedjes' van dode zalm gaan dragen. Daarmee is een bizarre trend uit de jaren tachtig teruggekeerd, zeggen onderzoekers.
Wetenschappers hebben een zeer zeldzame groep van vijf dwergsterrenstelsels ontdekt. De kans dat vijf stelsels bij elkaar worden gevonden is minder dan 0,004 procent.
In het Gelderse Winterswijk zijn restanten gevonden uit een periode meer dan 200 miljoen jaar geleden, waarin dieren op grote schaal uitstierven. Volgens de Universiteit Utrecht is het de eerste keer dat daar in Nederland sporen van zijn aangetroffen.
In de archieven van Rijksmuseum Boerhaave in Leiden zijn drie tot nu toe onbekende brieven van Albert Einstein gevonden. De brieven zijn gericht aan de Nederlandse fysicus en Nobelprijswinnaar Heike Kamerlingh Onnes.
De minimaan die de afgelopen weken de buurman van onze eigen maan was, gaat maandag op weg naar de zon. De planetoïde bewoog sinds 29 september rond de aarde.